Urednik i tvorac ovog sajta dr Mile Stojilković je mazivima i njihovom primenom počeo da se bavi 1991. godine kao inženjer za primenu maziva i obradu tržišta u Rafineriji nafte Novi Sad. Od 1998. do 2002. radio je na mestu stručnog saradnika za razvoj i proizvodnju maziva, od 2002. do 2005. godine je bio direktor Organizacionog dela Blending ulja, od 2005. do 2007. direktor Profitnog centra NOVOLIN, od 2007. do 2009. godine komercijalni direktor u NIS Rafineriji nafte Novi Sad. Nakon privatizacije Naftne Industrije Srbije i formiranja Direkcije maziva u NIS-Gazpromnjeftu, 2009. (sada pod brendom NISOTEC) postavljen je na mesto zamenika direktora Direkcije maziva. Od 2014. godine je na poziciji direktora Sektora za razvoj i marketing maziva gde i danas radi. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Novom Sadu na smeru Efektivnost i održavanje tehničkih sistema. Magistarski rad RAZVOJ MODELA UPRAVLJANJA PROCESIMA PODMAZIVANJA odbranio je 2000. godine, a 2014. godine doktorsku disertaciju pod nazivom ISTRAŽIVANJE PRIMENE EKOLOŠKIH ULJA U TRIBOLOŠKIM SISTEMIMA.
Predsednik je Grupacije za maziva u Privrednoj komori Srbije, član Odbora za razvoj i istraživanje u Privrednoj komori Vojvodine i član Društva za pogonske mašine, traktore i održavanje – JUMTO. Bio je dugogodišnji član Izvršnog odbora Asocijacije za naftu i gas Srbije – YUNG i Predsednik Sekcije za primenu maziva Asocijacije za naftu i gas Srbije – YUNG.
Autor je priručnika UPOREDNE TABELE MAZIVA (1996.) i SREDSTVA ZA HLAĐENJE I PODMAZIVANJE U OBRADI METALA (1997.), drugo izdanje priručnika UPOREDNE TABELE MAZIVA (1998.) u izdanju NIS-Rafinerija nafte Novi Sad, koautor je knjige PROCESI PODMAZIVANJA (2000.) u izdanju Fakulteta tehničkih nauka, stručne knjige PRIMENA MAZIVA (2001.), PODMAZIVANJE MOTORNIH VOZILA (2002.), drugo izdanje stručne knjige PRIMENA MAZIVA (2005.), treće izdanje priručnika UPOREDNE TABELE MAZIVA (2007.) u izdanju Asocijacije za naftu i gas Srbije – YUNG, i treće izdanje stručne knjige PRIMENA MAZIVA (2011.) kao i brojnih naučnih i stručnih radova. Pored toga, ima veliki broj stručnih članaka u različitim časopisima, veliki broj predavanja, obuka, treninga iz oblasti maziva.

Vaša pitanja, sugestije i predlozi biće nam od velikog značaja, te Vas iz tog razloga molimo da nam se obratite.
Zahvaljujemo Vam se na saradnji.

 

Dr Mile Stojilković

Novi Sad, Srbija
 
e-mail:
miles.ns@gmail.com